Brașovul pe harta Smart Cities of Romania. De la viziune la realitate

Brasovul va fi prezent la Smart Cities of Romania editia 2017 cu o expunere a preocuparilor din sfera smart-city. In ultimii ani, Primaria Brasov a derulat mai multe proiecte de tehnologizare si modernizare a serviciilor publice cu obiectivul declarat de a creste nivelul de confort al cetatenilor si turistilor. 

În viziunea noastră, Smart City nu este doar un concept abstract sau un deziderat, ci este unul dintre obiectivele prioritare ale Municipalității, iar în acest sens am început, încă de acum câțiva ani, să implementăm măsuri care se încadrează în ceea ce înseamnă un oraș inteligent. Multe dintre proiectele noastre de investiții, finalizate sau aflate în diferite faze de realizare, îşi propun să îmbunătățească serviciile publice oferite şi să crească nivelul de confort al cetățenilor prin dezvoltarea de soluții smart, care se pliază pe caracteristicile orașului nostru. Din punctul meu de vedere, smart city reprezintă diferența între ceea ce ofereau orașele cetățenilor săi în trecut şi ceea ce ar trebui să le ofere astăzi, ținând cont de dezvoltarea tehnologică actuală şi de nevoia de a lua acele decizii care asigură o dezvoltare durabilă a orașului nostru,” considera George Scripcaru,Primarul Municipiului Braşov.

Acest demers continua, iar in mod curent Brasovul gestioneaza mai multe investitii, aflate in diverse etape de realizare. Prezentarea, sustinuta de Gabriela Vlad, Director executiv Direcția Tehnologii informaționale si Servicii Electronice va evidentia viziunea insitutiei asupra orasului inteligent, cateva proiecte deja finalizate din aria e-Administratie, telegestiune, iluminat public, e-ticketing, dispecerat, dar mai ales va oferi cateva modele de bune practici, ca sursa de inspiratie pentru intreaga audienta.

Adoptarea si implementarea conceptului Smart City ca strategie de dezvoltare urbană care integrează multiple soluții ICT si IoT pentru a gestiona eficient și sigur bunurile orașului, trebuie adoptată în contextul unui ecosistem, de un parteneriat ce cuprinde cetățeni, mediul de afaceri, autorități publice, organizații, care trebuie să împărtășească o viziune comună, pornind de la nevoile comunității. Astfel, am dezvoltat modele inteligente de gestionare a orașului nostru pentru a asigura un management modern al serviciilor de utilitate publică, în sectoarele: administrație, transport public local, iluminat public, energie, gestiunea teritoriului prin implementarea de soluții de e-guvernare (portal de servicii electronice si aplicații mobile, dispecerat tehnic integrat), management informatizat al sistemului de transport public local (eTicketing, management flota), iluminat public inteligent, soluții TIC de siguranță publică, sisteme de gestiune a teritoriului prin soluții electronice geospațiale, ” afirmă Gabriela Vlad, Director executiv Direcția Tehnologii informaționale si Servicii Electronice, in cadrul Primariei Brasov.

Nu ratati prezentarea BRAŞOVUL PE HARTA SMART CITIES. DE LA VIZIUNE LA REALITATE, doar la Smart Cities of Romania 2017, pe 11 octombrie de la ora 9.30.