ENGIE anunta participarea la  “Smart Cities of Romania”, Bucuresti,  10-11octombrie, Hotel  JW Marriott

ENGIE Romania, unul dintre liderii sectorului energetic, este o companie ce sustine politica europeana de decarbonizare a economiei. In acest context, ENGIE prospecteaza noi modalitati de dezvoltare care sa raspunda in acelasi timp preocuparilor permanente de eficientizare a activitatii clientilor, precum si de reducere a poluarii mediului inconjurator. Domeniul combustibililor alternativi pentru vehicule, mai exact gazul natural comprimat (GNC), raspunde acestor obiective. Romania prezinta un potential semnificativ in acest domeniu, in conditiile in care, desi se afla in top 5 producatori de gaze naturale din UE, este printre putinele tari din Europa in care solutia de GNC este inca in stadiu de pionierat.

Astfel, ENGIE isi propune sa ofere un produs nou, mai economic si mai prietenos cu mediul decat combustibilii conventionali, care se adreseaza deopotriva municipalitatilor (in principal companiilor de transport public), cat si companiilor posesoare de flote mari pentru care pot fi construite statii dedicate de alimentare cu GNC ca si combustibil alternativ pentru flota acestora. Desi aproape necunoscut in Romania, el este exploatat la scara larga in Europa, un atuu competitiv fiind faptul ca acest combustibil alternativ are cel mai mare grad de maturitate, putand fi utilizat pentru toata gama de vehicule de la cele personale la camioane si autobuze, si cu timpi de alimentare si autonomie comparabile cu masinile pe combustibili conventionali. Avand in vedere avantajele economice si pe cele de mediu, consideram ca solutiile pe GNC ar trebui sa se afle in centrul preocuparilor tuturor jucatorilor si municipalitatilor care doresc sa contribuie la reducerea emisiei de noxe in orase. Experienta ENGIE la nivel de Grup, coroborata cu certificarile locale obtinute pentru toate etapele de proiect de la proiectare, implementare, operare si mentenanta, precum si cu suportul UE (fonduri, reglementari care sa impulsioneze implementarea acestei tehnologii) reprezinta elemente care vor contribui la dezvoltarea solutiilor pe GNC.

Vă aşteptam pe 10-11 Octombrie 2017 la JW Marriott Grand Hotel pentru a vă integra în cea mai mare comunitate de specialişti în smart city şi administraţie publică. Fiţi alături de noi pentru a urmari prezentarea  ENGIE: „Infrastructura pentru mobilitatea de maine”.