Comunitati inteligente sustenabile – provocari actuale si de perspectiva

18 – 19 septembrie 2018 - JW Marriott Bucharest Grand Hotel


Expo-conferinţa „Smart Cities of Romania” reuneşte prin tematică toate domeniile de activitate din sfera orasului inteligent, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Administraţiei Publice centrale şi locale dar şi ai organizaţiilor cu rol in reglementarea domeniilor conexe conceptului, precum şi reprezentanți ai mediului privat, universitar si ambasade, înregistrând în fiecare an o audienţă semnificativă de peste 500 de participanţi.

Cea de a treia editie a conferintei „Smart Cities of Romania” urmareste obiectivele Parteneriatului National pentru dezvoltarea Teritoriului si totodata propune spre evaluare cele mai relevante Proiecte si Solutii Urbane.


Suntem cu totii constienti de necesitatea stabilirii unor parteneriate active si functionale intre toti actorii ecosistemului smart city, indiferent daca vorbim despre Administratia Publica Locala si Centrala, Companii private, Asociatii Profesionale sau Institutii cu rol in modelare si proiectare urbana. In lumina noului Parteneriat National pentru dezvoltarea Teritoriului, doar colaborarea dintre aceste entitati va genera o strategie coerenta, in conformitate cu agenda urbana definita prin Pactul de la Amsterdam, cu cerintele reale ale comunitatilor locale si cu capabilitatile tehnologice ale industriei ITC.


Subiecte abordate in cadrul panelurilor editiei 2018

Politici si strategii urbane in cele mai importante municipalitati din Romania

Transferul de cunostinte si diseminarea proiectelor de succes sunt esentiale pentru crearea unei mase critice de profesionisti care sa creada in capacitatea conceptelor „smart city” de a revolutiona administratia locala din Romania. Doar din exemplele altora putem invata DE CE, CUM si CARE sunt cele mai relevate experiente „smart city”.

Cele mai recente proiecte „smart city”

Securitate inteligenta. Un oras inteligent este un oras mai sigur? Parteneriat Public Privat (PPP) in proiecte ‘smart city’. Produse versus concepte si solutii

------------------

Smart Education & Training – The smart way to smart city

Lucrurile devin inteligente folosind IoT, orasele devin inteligente folosind IoT. Nu le lasa sa devina mai inteligente ca tine! Instrueste-te in IoT!

  • Cum si unde se pregatesc administratorii de oras in Romania?
  • Unde se formeaza specialistii romani in smart city
  • Oportunitati de cursuri si masterate pentru city manageri si alte categorii de specialisti
  • Pregatire si certificare profesionala in smart city

Securitate cibernetica in orasele inteligente

Infrastructura energetica, de transport, de securitate si interventii de urgenta, sanatate, etc

Combustibili alternativi.

  • Reducerea emisiilor de carbon si creșterea eficienței energetice
  • Transport electric urban
  • Smart mettering. Schimbare de paradigma in consumul de energie
------------------

Smart Building. Smart Home.

Cladirile inteligente si efectele asupra productivității muncii. Inovații tehnologice în real estate

Smart Territory

Interactiune si colaborare intre institutii, organizatii si companii pentru extinderea conceptului ‘smart city’