SMART CITIES OF ROMANIA 2017: Solutii concrete pentru orase inteligente

SMART CITIES OF ROMANIA 2017, cea de a treia editie a expo-conferintei nationale dedicate oraselor inteligente din Romania, se va desfasura in perioada 10-11 octombrie 2017, sub egida Senatului Romaniei. Evenimentul se adreseaza tuturor institutiilor, companiilor si persoanelor implicate in promovarea si materializarea conceptului Smart City pe plan local, prin proiecte concrete.

SMART CITIES OF ROMANIA va reuni si in acest an reprezentati ai principalilor actori implicati in initiativele din domeniul oraselor inteligente: Comisia Europeana; Administratia Prezidentiala; Guvernul Romaniei; Administratia publica centrala si locala; Organizatii cu rol in reglementarea domeniilor conexe; Mediul universitar; Companii cu proiecte relevante in domeniul oraselor inteligente.

SMART CITIES OF ROMANIA 2017 va aborda doua tematici principale:
“Smart Governance for Smart Citizens” si
“Electromobility and connectivity projects in Romania”

Vezi agenda evenimentului

Prima zi a evenimentului va debuta cu o sesiune de discutii si interventii pe tema necesitatii abordarii integrate a proiectelor “smart”, pe baza unor strategii pe termen lung, capabile sa asigure interoperabilitatea solutiilor inteligente implementate etapizat. La dezbatere vor participa reprezentanti ai Comisiei Europene, ai administratiei centrale si locale, ai Asociatiei de Standardizare din Romania si ai Asociatiei Oraselor din Romania. In cadrul urmatoarelor doua sesiuni vor fi prezentate si analizate studii de caz, solutii tehnologice si administrative viabile economic pentru viitoarele orase inteligente romanesti.

A doua zi este rezervata analizei si dezbaterii strategiilor locale de electromobilitate, exemplificate prin aplicatii implementate deja in Romania. Temele abordate vor fi: implicarea autoritatilor publice in promovarea stategiilor de electromobilitate; solutii pentru statii de incarcare electrice; aplicatii inteligente in electromobilitate; vehicule electrice etc.

Cea de a treia editie a evenimentului SMART CITIES OF ROMANIA va include si un workshop dedicat achizitiilor publice in proiectele Smart City, de interes pentru numeroase municipalitati locale care nu detin competente avansate in acest domeniu. Workshop-ul, la care vor participa juristi, consultanti si specialisti in domeniul achizitiilor publice, va include o analiza a cadrului legal, prezentari ale modelelor de bune practici in domeniu si solutii concrete pentru depasirea problemelor specifice intampinate in achizitiile publice de tehnologii “smart”.

SMART CITIES OF ROMANIA 2017 se va incheia cu o Gala in cadrul careia vor fi decernate Premiile “Smart Cities of Romania Champions” organizatiilor publice si private cu rezultate remarcabile in proiectele oraselor inteligente.

La editiile anterioare ale expo-conferintei nationale SMART CITIES OF ROMANIA au participat:

● 27 de institutii publice;
● 10 asociatii profesionale, antreprenoriale si patronale;
● 30 de companii internationale si locale;
● peste 1.000 de specialisti din domeniul administratiei publice si centrale, energie si utilitati, transport si logistica, IT&C, planificare urbana, arhitectura, constructii, consultanta financiara, mediu universitar, cercetare-dezvoltare etc.

______________________

SMART CITIES OF ROMANIA 2017 face parte dintr-un ciclu de expo-conferinte nationale organizat de catre Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Organizatia Romana pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport (ITS SA), Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) si ITS Events Management.