Solutiile de azi pentru orasele inteligente de maine – Parkomatic

Parkomatic (divizie Aluterm Group) participa la cea de a treia editie a conferintei „Smart Cities of Romania”. Aceasta conferinta, organizata la Bucuresti in perioada 10-11 octombrie, urmareste obiectivele Parteneriatului National pentru dezvoltarea Teritoriului si totodata propune spre evaluare cele mai relevante Proiecte si Solutii Urbane.
Orasele inteligente nu mai sunt doar o aspiratie, ele au devenit in contextul dezvoltarii economice, a cresterii complexitatii schimburilor, a dezvoltarii tehnologice si mai ales al suprapopularii, o necesitate. Solutiile exista, ele trebuie integrate, corelate si puse in folosul comunitatilor.
Romania a ajuns intr-o etapa de dezvoltare in care nevoia de sistematizare si de gestionare inteligenta a mobilitatii urbane este acuta. Cresterea accelerata a marilor orase din Romania, existenta unor fluxuri constante de autovehicule in parcarile publice, construirea unor cladiri de birouri si centre comerciale cu un trafic intens sunt motive care justifica optiunea de implementare a unui sistem de management integrat al locurilor de parcare.
Orasele inteligente trebuie sa rezolve foarte multe probleme. Una dintre acestea este lipsa locurilor de parcare si lipsa infrastructurii pentru masinile electrice.

Parkomatic ofera in Romania solutii pentru a rezolva aceste probleme:

  • Sisteme automate de parcare cu bariere –  valorifica beneficiile ingineriei si tehnologiei moderne, pentru o experienta de utilizare agila, prin: terminale de intrare-iesire, case automate sau asistate cu operator, bariere sau panouri de afisare a informatiilor.
  • Parcometre stradale – terminalele de plata on street de la Parkomatic sunt, in fapt, statii de plata fara operator, destinate colectarii platilor aferente parcarii, prin cash sau card.
    Sisteme de ghidare PGS – sunt recomandate cu precadere in parcarile subterane, supraetajate sau in parcarile de mari dimensiuni, datorita identificarii rapide a locurilor libere si implicit a reducerii consumului de carburant si a gazelor de esapament.

Sisteme de recunoastere a numerelor de inmatriculare LPR – permit accesul autovehiculelor in parcare dupa verificarea si recunoasterea automata a numerelor de inmatriculare. Clientii parcarii beneficiaza astfel de cel mai ridicat confort la utilizare, gratie acestei optiuni care ajuta la reducerea timpului de acces in parcare.
Sistem de ticketing si control al accesului – managementul centrelor de evenimente, fie ca vorbim de stadioane, parcuri de distractii, sali de spectacole sau centre de congrese, necesita solutii de control acces pe masura provocarilor lumii moderne.
Statii incarcare vehicule electrice – statia de incarcare Parkomatic pentru vehiculele electrice este proiectata pentru uz rezidential si public, in parcari comerciale, garaje, parcari companii, la hoteluri sau centre comerciale. Statia de incarcare poate face parcarea mai atractiva pentru clienti.
Sistemele de parcare inteligente cresc calitatea vietii oamenilor, usureaza accesul in perimetrele monitorizate, permit controlul accesului dar si obtinerea unor beneficii financiare. In functie de domeniul de aplicare, beneficiile parcarilor inteligente Parkomatic le transforma in automatizari indispensabile pentru proiectarea si gestionarea unei infrastructuri moderne.

Parcare Mall Constanta
Parcare cu 1800 locuri
Centru comercial
Parcare cu operator si case automate. Tichete cod bare
si LPR, sistem ghidare in parcare cu senzori ultrasunete si
indicatoare LED

Parcare The Office, Cluj Napoca
Parcare cu 1200 locuri
Cladire birouri
Parcare cu camere recunoastere numere inmatriculare
LPR pentru abonati si tichete cod bare pentru vizitatori.
Casa automata.

Spitalul Militar Regina Maria, Brasov
Parcare cu 306 locuri
Spital
Parcare cu operator si casa automata. Tichete cod de bare.
Cartele proximitate abonati.
Parcare Piata Unirii, Cluj Napoca
Parcare cu 103 locuri
Parcare publica
Parcare cu casa automata. Tichete cod de bare.

Parcare subterana, Sala Polivalenta, Cluj Napoca
Parcare cu 446 locuri
Centru evenimente
Parcare cu casa automata si operator manual.
Tichete cod de bare. Cartele proximitate abonati.