Honeywell si Consiliul Municipal Peterborough – Un Parteneriat Pentru Eficienta Energetica

Honeywell va participa la evenimentul Smart Cities  “Smart Cities of Romania”, Bucuresti,  10-11octombrie, Hotel  JW Marriott. In cadrul evenimentului Honeywell va prezenta portofoliul sau de solutii pentru orasele inteligente. Parteneriatul dintre Honeywell si Consiliul Municipal Peterborough este un exemplu a modului in care consiliile locale pot sa reduca costurile si sa devina un model de sustenabilitate.

Peterborough are un portofoliu semnificativ de proprietăți format din 24 de școli, trei piscine, un centru sportiv, o parcare cu mai multe etaje, bibliotecă, piață și primărie. Populația orașului Peterborough este în prezent de 183.000 de persoane și urmează să crească la 228.700 până în 2026. Pentru a facilita investițiile și dezvoltarea proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile și a inițiativelor în materie de eficiență energetică, consiliul a decis să creeze un cadru alături de Honeywell, in anul 2013.
Consiliul a luat această decizie pentru a reduce costurile de funcționare, consumul de energie și emisiile de carbon ale orașului, înainte de previziunea de creștere majoră pentru următorii zece ani.  Consiliul local Peterborough are ambiția ca orașul să devină Capitala Mediului din Regatul Unit, iar contractul EPC cu Honeywell contribuie în mare măsură în acest sens.
Mai mult decât atât, eficiența energetică reprezintă, în sine, o prioritate-cheie pentru Consiliu, care dorește să se asigure că orice formă de energie utilizată este produsă într-un mod eficient și durabil. Scopul Consiliului este de a contribui la reducerea impactului schimbărilor climatice și al contribuției lor personale la cauzele schimbărilor climatice.
De atunci, au fost finalizate peste 200 de analize asupra proprietății, inclusiv instituții de învățământ, în colaborare cu Consiliul.  Scopul a fost acela de a identifica oportunitățile, de a elabora și implementa programe adecvate de eficiență energetică, livrate printr-un contract de performanță energetică (EPC).
Cadrul EPC al Consiliului Municipal al orașului Peterborough este creat pentru a permite o soluție flexibilă de finanțare, utilizând opțiuni de finanțare publice sau private. Într-un EPC tipic, finanțarea este asigurată de către o terță parte. Acest lucru are o serie de beneficii pentru un organism din sectorul public, cum ar fi Consiliul municipal din Peterborough, care poate utiliza finanțare cu costuri mai mici prin intermediul Comitetului de împrumuturi pentru lucrări publice (PWLB).
Honeywell a implementat planuri adecvate de eficiență energetică care utilizează contracte de performanță energetică. Acest lucru permite organismelor din sectorul public, cum ar fi Consiliul Municipal Peterborough, să beneficieze imediat de îmbunătățiri semnificative, utilizând în același timp economii operaționale garantate viitoare care reduc cerințele pentru întreținere și renovare. Lucrul în cadrul EPC conform cu standardele UE elimină procesul de achiziții, costisitor și consumator de timp, cu care autoritățile tind să se confrunte.
După o analiză tehnică detaliată a performanței energetice actuale a fiecărei unități din cadrul orașului Peterborough, rezultatele au arătat schimbări substanțiale. Rezultatele au ajutat Consiliul să aleagă o serie de măsuri de conservare a energiei (ECM), inclusiv modernizarea sau înlocuirea platformelor de control ale clădirilor, a unităților de tratare a aerului, a sistemelor de iluminat, a sistemelor de cogenerare și a sistemelor de filtrare a bazinelor. Consiliul a economisit un total de 1.659 de tone de economii de CO2, realizand un profitt net de  2 milioane de lire sterline.

Privind dincolo de Peterborough: O oportunitate pentru sectorul public

Creșterea eficienței energetice reprezintă o oportunitate imensă pentru organizațiile din sectorul public de a elibera capital operațional pentru a fi utilizat în altă parte, de a diminua impactul creșterilor viitoare ale prețurilor la energie și a taxelor pe carbon, precum și de a stimula creșterea și oportunitățile de carieră.
De exemplu, contractele de performanță energetică pot fi o opțiune atractivă pentru școlile care sunt în proces de extindere. Ele pot construi noi săli de clasă pentru a găzdui un număr tot mai mare de elevi, o nouă sală de sport sau o cantină nouă. O astfel de extindere nu va fi doar costisitoare din punct de vedere al construcției, dar și factura energetică a școlii va crește, așadar găsirea unei soluții pentru a ușura implicațiile costurilor va fi extrem de avantajoasă. Este, de asemenea, o opțiune viabilă pentru școlile care sunt supuse presiunii de a face mai mult cu mai puțin și, de exemplu, trebuie să facă uz de clădiri mai vechi în schimb. Banii care s-ar fi dus la facturile de utilități pot fi redirecționați către îmbunătățirea concretă a școlii.
Cadrul EPC al Consiliului Municipal din Peterborough este o soluție conformă cu normele UE, care este deschisă altor autorități locale din Regatul Unit și reprezintă un punct de vedere al modului în care consiliile locale pot adopta o abordare sensibilă și durabilă din punct de vedere financiar pentru conservarea energiei. De asemenea, acesta este deschis pentru sectorul public, organizatii cum ar fi școlile și asociațiile de locuințe care pot să-i urmeze exemplul; există o serie de alte consilii care au pornit discuții cu Honeywell și s-au alăturat cadrului pentru analizarea portofoliului actual de clădiri, un astfel de consiliu a convenit deja o serie de măsuri de conservare și urmează să înceapă lucrările proiectului în septembrie 2017. Cu costul facturilor de energie crescând de la an la an , se pune presiune pe găsirea unor modalități noi și inovatoare de a crea economii și de a genera venituri ori de câte ori este posibil.

Honeywell este o companie Fortune 100, lider în producerea și dezvoltarea de tehnologii diversificate, care deservește clienți din întreaga lume cu produse și servicii aerospațiale, tehnologii de control pentru clădiri, case și industrii, turbocompresoare și materiale avansate.

Honeywell este prezenta in Romania din anul 1997 ani și are în prezent peste 2.500 de angajați, în unități de producție, centre de cercetare și dezvoltare, precum și birouri de servicii administrative, situate în București și Lugoj. Odată cu creșterea operațiunilor sale, Honeywell a devenit unul dintre angajatorii majori din țară, oferind oportunități de carieră pentru sute de absolvenți și profesioniști. Pentru Honeywell, România joacă un rol cheie în strategia industrială globală, oferind suport pentru mai multe linii de business și contribuind astfel la dezvoltarea companiei în regiune și la nivel global. Pentru detalii despre Honeywell România, vizitați: http://honeywell.com/country/ro/ .